Home Vastgoed hypotheek berekenen

Vastgoed hypotheek berekenen

Vastgoed hypotheek berekenen

 

Vastgoed hypotheek berekenen
Gaat u zelf uw vastgoed hypotheek berekenen, of laat u het over aan een specialist?

Wat zou u graag gaan berekenen? Er zijn verschillende zaken die u aan een vastgoed hypotheek kunt berekenen. Bijvoorbeeld:

  • Wat kan ik lenen?
  • Hoeveel rente en aflossing moet ik gaan betalen?
  • Wat doet een vastgoed hypotheek met mijn rendement?

Graag nemen we ze stuk voor stuk even met u door.

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

Wat kan ik lenen:

U kunt een percentage van de waarde van het pand lenen. Dat wordt meestal uitgedrukt met de term LTV. Die staat voor Loan To Value. Dat is dus de lening t.o.v. de waarde.

Bij een LTV van 70%, kunt u dus 70% van de waarde van het vastgoed financieren. Met de waarde van het pand bedoelen de hypotheekverstrekkers de waarde in verhuurde staat. Waarom de waarde in verhuurde staat? Stel u heeft het vastgoed aangekocht, verhuurt en u kunt niet meer aan uw betalingsverplichtingen richting de hypotheekverstrekker voldoen. Dan zal de hypotheekverstrekker het pand willen gaan verkopen. De huurder krijgt de hypotheekverstrekker niet uit het vastgoed. Dus is er slechts 1 andere partij die het vastgoed van de hypotheekverstrekker zal willen kopen. En dat is een andere belegger. Deze belegger bepaald we waarde van het pand in verhuurde staat. Hij maakt dan de volgende berekening:

Gewenste rendement: 5%

Netto huuropbrengst per maand: € 1.200,-*

Dan is de waarde  in verhuurde staat: € 1.200,- x 12 = € 14.400 / 5% = €  288.000,-

Stel een hypotheekverstrekker geeft aan maximaal 70% te willen financieren van de waarde, dan kom je uit op 70% x € 288.000,- = € 201.600,-

Komt  de waarde in verhuurde staat hoger uit dan de waarde waar u het voor koopt, dan zal de bank de aankoopwaard gebruiken en daar 70% van willen financieren.

De Vastgoedtool heeft een leuke tool voor een eerste indicatie van wat u zou kunnen lenen: hoeveel kan ik lenen Of laat anders een specialist uw vastgoed hypotheek berekenen.

*De netto huuropbrengst is de huuropbrengst minus de exploitatiekosten. Bij woningen kijkt men ook naar de puntentelling. Valt de woning niet in de vrije sector, dan zal de hypotheekverstrekker uitgaan van de huurprijs volgens de punten huur.

 

 

Hoeveel rente en aflossing moet ik gaan betalen 

De rente en de aflossing verschillen per hypotheekverstrekker. Maar is wel belangrijk als u een Vastgoed hypotheek gaat berekenen De rente kan lager zijn indien u een grotere portefeuille heeft (boven de € 1,5 miljoen) en soms krijgt u korting als uw vastgoed energielabel A of B heeft. De rente ligt gebruikelijk tussen de 2,5 en 4%. Wenst u vastgoed te gaan ontwikkelen / verbouwen / transformeren, dan ligt de rente tussen de 6 en 10%. De meeste hypotheekverstrekkers wensen dat u aflost. Zo rond de 2% is toch we gebruikelijk.  Er zijn aanbieders die het toestaan dat u 50% van de waarde niet aflost.

 

Wat doet een vastgoed hypotheek met mijn rendement

Als het rente percentage lager ligt dan uw rendement op uw vastgoed, dan is en vastgoed hypotheek interessant. Ik zou dan zeker een vastgoed hypotheek berekenen. Door een vastgoed hypotheek heeft u weer kapitaal vrij om een volgende aankoop te doen. Door deze 2 zaken financieren bijna alle vastgoedbeleggers hun vastgoed.

Laat u niet leiden door een laag rente percentage. Als u bij een andere aanbieder een hoger bedrag kunt lenen, dan kan u uiteindelijk leiden tot een hoger rendement.

 

Handige gratis tools:

Welke huurprijs kan ik rekenen

Wat is de waarde van uw woning in verhuurde staat

Misschien een afspreken met een specialist in vastgoed financieringen?

Of laat uw gegevens achter en wij gaan voor u aan de slag: